torsdag 30 maj 2013

Konstpaus..

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hilda uthustaket sjunker!!!!

Anonym sa...

Kära Hilda, huset här igen.

Ju är sommaren bara minnen igen. Hösten har också passerat och vintern är här även om man inte kan vara helt säker. Men hösten var i alla fall stundtals fin när vinden rev i löven och det är alltid så vackert när första frosten kommer och luften blir hög och klar. Men är det här vinter så säg? Snö och regn om vartannat. Inget väder vi hus trivs i även om det är skönt med årstidernas växlingar.

Men jag måste berätta något som hände här i somras. Jag tror det var en natt. Alltså det där med dagar och nätter bryr vi oss hus inte så mycket om, det går liksom lite för fort. Men i alla fall. Plötsligt kom det dragande en liten skara figurer här över gårn. Jag fick titta en bra stund må du tro, men till slut såg jag att det var tre pluver och en fnill. Du kanske inte tror på't men så var det i alla fall. Pluver ser man ju nån gång ibland, men en fnill tror jag inte jag sett sen långt innan den siste flyttade härifrån. Ja du såg dom förstås inte för ni människor är inte riktigt inställda på sånt. Det har funnits fölk som kunnat se sånt också men det är ovanligt, och dom som gör det brukar inte må bra av det.

Pluver är för roliga skal du veta. Alldeles makalösa på att göra konster trots att dom är ganska små och nästan runda. och dom blir så gamla så dom har alltid något att berätta om hur det var förr. Och förr var inte bara bättre har dom sagt mig, men jag tror dom inte riktigt. Men det är tur att dom har bra minne för dom har ganska dålig fantasi så det mesta dom berättar är sanningen, Men dom är lättlurade också eftersom dom inte tror att någon annan hittar på saker heller. Men man får inte göra sig ovän med dom för dom är starka och glömmer aldrig vare sig en vän eller ovän.

Och fnill förstår du, dom är alldeles vita och har den gräsligaste frisyr man kan tänka sig. Men dom är fantastiska på att berätta roliga historier. Långa och genomtänkta. Men inte ett ord är sant trots att dom berättar med sån inlevelse att man kunde tro på allt dom säger. Men snart finns det nog inga fnill längre. Sen dom för många år sen kom på hur dom skulle hålla kontakten utan att träffas. Så nu berättar dom bara historior för varandra hela tiden och har nästan glömt att dom måste göra små nya fnill också.

Så att jag skulle få se en fnill igen är väl inte så troligt, men pluver kommer det nog oftare tillbaka hit för dom lever på människors drömmar. Inte så att ni människor märker det men när ni drömmer om saker och en fnill är i närheten kan dom hjälpa till och få drömmen mera levande samtidigt som dom själva blir vederkvickade på något sätt.

Sen skall jag väl hälsa från han som låtsas skriva i mitt namn att han tackar för inbjudan men skulle aldrig komma och överraska någon på det viset. Han hoppas få träffa dig på mera neutral mark istället trots att även jag lockar.

Hildas hus sa...

Hejsan husets spøkskivare. Varfør inte læmna mailadress? Vore kul att bestæmma neutral mark før kaffe. Jag måste godkænna alla kommentarer så du kan med sækerhet læmna mailadressen, om du vill. :)))